Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Оставката на Нинова не решава проблемите в БСП, смята Станишев

За лидера на ПЕС бил нужен сериозен дебат, а не битка кой над кого ще надделее

02.06.2019 | 10:20 Редактор: Василена Василева
Оставката на Нинова не решава проблемите в БСП, смята Станишев

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова не шава проблемите в партията.

"Начинът, по който се подходи не решава никакви въпроси, защото ние се нуждаем от сериозен дълбочинен анализ защо за втори път след 2017 г. при избори почти поднесени на тепсия с много благоприятна среда – голямо недоволство от управлението на ГЕРБ и водещи позиции на БСП според социологическите проучвания в крайна сметка губим", коментира той.
Според него избирателите и сега не са припознали левицата като алтернатива.

"И този път основната линия в кампанията беше: "Гласувайте за БСП и това е първа крачка към предсрочни избори", смята той.

Явно било обаче, че този подход не е сработил и заради това било нужно да се направи истински анализ, а не да се стига до драматични действия или замитане на нещата под килима.

"Ако не направим такъв анализ сме обречени и трети път и четвърти път да повтаряме същите грешки със същия резултат и това не е в интерес на БСП. В интерес на БСП е да има сериозен разговор, а не някакви сблъсъци кой над кого ще надделее", отсече Станишев.

Според него червените симпатизанти очакват този анализ и адекватни действия след него, защото местните избори чукат на вратата.

"Тази идея за това да се прави общопартиен избор сега само ще дефокусира и раздели партията в този момент вместо да определяме кои са нашите кандидати да атакуваме управлението на ГЕРБ по места и да се готвим за една сериозна кампания. Има опасност това, което се случи на европейските избори – едно изкуствено наложено от ръководството разделение да се повтори отново и това е опасно за резултата на местните избори", предупреди лидерът на ПЕС.

Как той коментира преференциалния вот за себе си, състоя ли се европейски дебат у нас, има ли реални шансове Тимерманс за председател на ЕК, какви са възможните коалиции в следващия ЕП - целия разговор на Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" вижте във видеото!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК