Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Две седмици преди евроизборите - нова конфронтация между Орбан и ЕНП

Какво бъдеще на ЕС очертават евролидерите

13.05.2019 | 13:21 Редактор: Зара Паталева
Две седмици преди евроизборите - нова конфронтация между Орбан и ЕНП

Две седмици преди евроизборите - нова конфронтация между Орбан и ЕНП. Орбан оттегли подкрепата на Унгария за кандидата на ЕНП за председател на следващата ЕК - Манфред Вебер. След което председателят на ЕНП Жозеф Доул отговори, заявявайки че ако премиерът на Унгария продължи да хули ЕС, ЕНП ще го изхвърли "или той сам ще напусне". Ще се отрази ли тази политическа драма на евроизборите и какво решиха евролидерите за бъдещето на ЕС на срещата в Сибиу? Успяха ли да излъчат послание за единство - говорим с политолозите Христо Панчугов и Георги Киряков.

Георги Димов, бивш генерален консул в Одрин и Истанбул, ще коментира насрочените нови местни избори в турската столица след загубата на Ердоган в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air. Защо ЕС критикува насрочването на нови избори, ще успее ли кандидатът на опозицията да спечели в големия мегаполис при новия вот? Ще успее ли опозицията?

И накрая - отново проблеми с пестицидите. Пчеларите протестират за измрелите пчели, но колко вредни са пестицидите за хората - за проблемите с използването на пестициди и какво се разбраха пчеларите със земеделците и аграрното министерство - говорим с Михаил Михайлов, председател на Съюза на пчеларите.

Втора част гледайте тук >>