Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Л. Нешков: Заев получи жълт картон, въпреки малката преднина на изборите

Анализаторът коментира първия тур на президентските избори в "Брюксел 1"

29.04.2019 | 18:30 Редактор: Тодор Петров
Л. Нешков: Заев получи жълт картон, въпреки малката преднина на изборите

"Заев получи жълт картон за това, че забави икономическите реформи, затова че не промени закона за службите за сигурност, а страната трябва да стане член на Североатлантическия пакт в края на тази година, и разбира се това, че няма наказани от фамилията, срещу която той толкова сериозно се сражаваше", заяви в предаването "Брюксел 1" основателят на БГНЕС Любчо Нешков в коментар на първия тур на президентските избори в Северна Македония.

Кандидатът на управляващия Социалдемократически съюз на Македония на премиера Зоран Заев - Стево Пендаревски, води с минимална преднина от 0.6% пред Гордана Силяновска - кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.

"Тези избори за президент ще бъдат последната институционална промяна в Северна Македония. Независимо кой ще бъде избран за президент в никакъв случай няма да се стига до отричане на договори и т.н. Този въпрос е решен. По отношение на Балканите ние трябва да поглеждаме на Македония от София. Аз смятам, че динамиката се забави, на моменти дори беше спряна, а какви са причините - не мога да намеря логичен отговор. Не мога да си обясня защо беше отложено съвместното правителствено заседание от декември месец миналата година. На 10 май се пуска последната отсечка от коридор номер 10 от Белград до Атина без спирачка. А какво правим ние ( б.р. - по отношение на пътищата, които ни свързват със Северна Македония)", коментира още експертът.

"Реално македонците могат да идват на работа в София, в Кюстендил, ако имат нормална инфраструктура", заяви Нешков в разговор с Милена Милотинова. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК