Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Бурни предизборни времена

Предизборният пасианс на партиите за евровота
Публикувана:

ЕП одобри и трите промени в пакета "Мобилност", на които се противопоставят българските евродепутати и превозвачи. Превозвачите трябва да почиват извън кабината на камиона, който управляват. Те трябва да се връщат в България на всеки четири седмици. Размерът на командировъчните в същото време трябва да бъде спрямо държавата, в която превозвачите се намират. В знак на протест срещу реформите в транспортния сектор пловдивски превозвачи запалиха ТИР и го изгориха до основи. Градът под тепетата е център на някои от най-големите международни логистични бази в България. Какво предстои - говорим с евродепутата Андрей Новаков и Красимир Сираков, собственик на малка транспортна фирма и член на Съюза на международните превозвачи.

Започна регистрацията на партиите и коалициите за евровота. За реденето на листите, изненади в подреждането и в коалирането, както и за предстоящия вот говорим с двама политолози - Стойчо Стойчев и Татяна Буруджиева в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air. През изтеклата седмица СДС и ГЕРБ обявиха листата си за евровота, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че според нея Сергей Станишев не трябва да бъде в листа, Атака тръгна към политическо риалити в търсене на нови лица за евровота, стана ясно също, че АБВ взима името Коалиция за България, а Светослав Малинов се отказа от първото място в листата на Демократична България заради пропуска си да гласува по пакета "Мобилност" миналата седмица, когато два гласа не ни достигнаха в ЕП за да спрем гледането на спорните текстове .... Бурни предизборни времена ..... 

Втора част гледайте тук >> 

 

Коментари ( 0 )