Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Каракачанов: В Концепцията за ромите няма привилегии, както твърди Марешки

Вицепремиерът в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова

23.02.2019 | 18:30 Редактор: Василена Василева
Каракачанов: В Концепцията за ромите няма привилегии, както твърди Марешки

В Концепцията за ромите няма привилегии за тях, заяви в предаването "Брюксел 1" вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод откритото писмо от лидера на Воля Веселин Марешки до премиера Бойко Борисов. В писмото Марешки моли Борисов да "озапти" вицепремиера и твърди, че с концепцията на Каракачанов ромите "нито ще бъдат интегрирани, нито ще бъдат решени проблемите им чрез въвеждането на нови привилегии за тях."

"Този човек (б.р. - Марешки) преди две седмици казваше, че това (б.р. - Концепцията за ромите) е фашизъм и ксенофобия, сега казва, че е подкрепа на циганите. Това е човек, който откровено лъже не за първи път. Прави го всеки път, когато говори за мен или за ВМРО," заяви Красимир Каракачанов в предаването "Брюксел 1".

"Никъде в тази концепция не се говори за безплатни детски градини за циганите. Говори се за безплатни детски градини за всички деца. Смятам, че детската градина е част от образователната система, а в Конституцията е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст. Безплатни къщи сме щели да даваме - няма такова нещо. Казваме, че когато една община реши да дава жилища на социално слаби, изграждането на самите жилища трябва да става с труда на хората, които ще ги получат," заяви вицепремиерът Каракачанов в разговор с Милена Милотинова.

Защо Марешки атакува Каракачанов, как ще се явят патриотите на евроизборите, какво е мнението му за анкетата на МОН и въпросите за пола, кога армията ще се включва в помощ на полицията, ще решим ли историческите въпроси с Р Македония - вижте целия разговор във видеото.