Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Перат ли се пари от Венецуела през България

Македония развя флага на НАТО

18.02.2019 | 11:36 Редактор: Зара Паталева
Перат ли се пари от Венецуела през България

Минавали ли са съмнителни пари от Венецуела през българска банка? Парични преводи в големи размери са минавали през български банкови сметки. Част от средствата са трансферирани към други страни. Това обяви главният прокурор след среща в Министерски съвет с премиера Борисов и американския посланик. Банката отрича да е правила незаконни действия. Има ли афера в случая, кои са въпросителните и ще има ли санкции - говорим в предаването с Васил Караиванов от Факултета по икономика на СУ. 

По темата Венецуела - позицията на Евросъюза за ставащото там и защо Италия блокира миналата седмица общата европейска позиция- говорим с председателя на външната комисия на ЕП Дейвид Макалистър. В ексклузивното интервю, което той даде в Страсбург, коментираме и Балканите, и дали проблемите на българите в Сърбия са на масата, когато става въпрос за европейски напредък от страна на Белград.

Сърбия и българите там, Македония, която развя флага на НАТО, Стратегията за ромите, която предизвика разгорещени спорове у нас – говорят  евродепутатите Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев. 

Как завършиха преговорите между ЕК, ЕП и страните-членки за банковите потоци и ще се проследяват ли терористите по тях – говорим с преговарящия от страна на ЕП по въпроса Емил Радев в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>