Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Превозвачите с апел към българите в Брюксел да ги подкрепят на протеста

Очакваме поне 600 души, каза Ангел Траков пред Bulgaria ON AIR

05.01.2019 | 18:30 Редактор: Василена Василева
Превозвачите с апел към българите в Брюксел да ги подкрепят на протеста

"Очакваме поне 600 души на протеста, организирали сме 2 чартърни полета. Призовавам всички български граждани, които живеят в Брюксел и припознават проблема ни като национален, да се присъединят към протеста," каза за предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR Ангел Траков, председател на УС на Съюза на международните превозвачи. 

Вчера се проведе спешна работна среща между превозвачи и депутати в българския и Европейския парламент, преди готвения на 10 януари протест в Брюксел заради пакета "Мобилност 1", който променя правилата за международни превози в ущърб на българските превозвачи.

"Помолихме настоятелно вицепремиера Дончев, който е с голям опит в администрацията, да издири българските служители в евроинституциите и очакваме тези от тях, които са изпратени там от българската държава и получават доходите си благодарение на това, да подкрепят протеста", каза евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Целият разговор на водещата Милена Милотинова с председателя на УС на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков и евродепутатите Ангел Джамбазки (ВМРО. Консерватори) и Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) гледайте във видеото!