Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Илхан Кючук: Да се създаде европейско ФБР за борба с тероризма

Евродепутите Илхан Кючуко и Андрей Ковачев в "Брюскел 1"
Публикувана: От:

Още по темата

 

"От много време говорим, че трябва да има европейско ФБР, в което страните да споделят информация във връзка с тероризма и радикализацията", каза след атаката в Страсбург евродепутатът Илхан Кючук, зам-председател на АЛДЕ и член на Комисията по външни работи в ЕП. 

"ФБР е много ефективно в САЩ," заяви евродепутатът в предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR.

"Темата за европейско ФБР се обсъжда от доста време. Всичко, което зависи от Европейския парламент, ние го гласуваме и даваме категорично мнозинство, но някак си в Съвета (б.р където заседават страните-членки на ЕС), този въпрос не намира голяма подкрепа," заяви евродепутатът.

"Тази седмица прие редица мерки за справяне с тероризма", обясни Андрей Ковачев. Какви са те - целия разговор с евродепутатите Илхан Кючук и Андрей Ковачев за стрелбата в Страсбург и тероризма, по темата за Brexit и правата на българите във Великобритания, както и коментара им за изказването на Зоран Заев за македонския език и позицията на вицепремиера Каракачанов по въпроса - вижте във видеото.

Коментари ( 0 )