Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Ще подкрепим ли Глобалния пакт за миграцията на ООН

Фалшиви новини от истински тролове

12.11.2018 | 13:26 Редактор: Зара Паталева
Ще подкрепим ли Глобалния пакт за миграцията на ООН

Един милион и осемстотин хиляди българи попадат ежедневно на фалшиви новини, показва проучване, цитирано от вицепрезидента Илияна Йотова. Докъде стигна работата на ЕК по темата и възможно ли е да се направи универсален антидот срещу "фалшивите новини'' - гост в първата част на предаването е еврокомисарят Мария Габриел, с която коментираме и избора на Манфред Вебер за водещ кандидат на ЕНП за евроизборите догодина и съответно кандидат на най-голямата европейска партия за председател на Европейската комисия. Ако партията спечели изборите, Вебер може да наследи Жан-Клод Юнкер като председател на Европейската комисия.

ВМРО също обяви поход срещу фалшивите новини. Какви мерки предлагат патриотите? И още! Защо ВМРО смята, че Глобалният пакт на ООН за мигрантите е нова опасност за Европа - говорим с Александър Сиди.

И накрая - кой спечели и кой загуби последните избори в САЩ? За Сената и Камарата на представителите, защо тези избори се сочат като повратна точка и променя ли изходът от тези избори политиката на Вашингтон по отношение на Европа - коментираме с Асен Агов. С него ще говорим и за равносметката след 10 ноември - 29 години след промяната. Изгубихме ли се в прехода.


Втора част гледайте тук>>