Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Ще продължи ли Европа да живее с мигрантски натиск

Мисията "европредседателство" приключи. Равносметката

30.06.2018 | 18:45 Редактор: Зара Паталева
Ще продължи ли Европа да живее с мигрантски натиск

Дълги и трудни нощни разговори на евролидерите за мигрантите в четвъртък срещу петък. Успяха ли да постигнат консенсус, как Европа да се справи с проблема?
По-рано през седмицата европейските министри на външните работи решиха да дадат старт на преговорите за членство с Република Македония и Албания през юни догодина, ако двете страни напреднат с реформите. По тези и други актуални теми, както и за равносметката след края на ротационното ни председателство на Съвета на ЕС, ще говорим с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. 

С евродепутата Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП, от ресорната комисия по вътрешни работи и граждански свободи в ЕП, продължаваме темата за мигрантите и решенията след дългото нощно заседание на евролидерите. Останаха ли още разделителни линии по въпроса, по който евролидерите имат най-големи противоречия.
Първа по рода си съвместна среща на български и сръбски президент с представители на българското национално малцинство в Западните покрайнини. Какво си казаха Радев и Вучич и ще се промени ли животът на сънародниците ни в този край след обещанията от сръбския президент Вучич? Коментар на Александър Димитров, председател на сдружение "Глас" и главен редактор на ГЛАСПРЕСС. 

Втора част гледайте тук >> 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Tanyu Tanev
преди 5 години
Грешките, които направи настоящето Външно министерство по отношение на Македония, ще се проявят, когато Опозицията в Македония вземе власта; когато започнат неговите претенции към България. Сигнализирай за неуместен коментар