Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Какво стана с българските превозвачи?

Защо Гърция и Македония все още не могат да стигнат до компромис за името?
Публикувана:

Решени ли са проблемите на българските превозвачи след гласуването в понеделник в Комисията по транспорт на ЕП и съществува ли още опасността българският автомобилен превоз да бъде изместен на територията на Европа от пазарите си, все още ли са в готовност за протести българските превозвачи и защо в началото на седмицата поискаха референдум за излизане на България от ЕС? 

По темата ще говорим днес с евродепутата Андрей Новаков - единственият български европарламентарист с право на глас в ресорната комисия на Европарламента, и Венцислав Трендафилов, юридически консултант на Българската  асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. 

След това с журналистът от Република Македония Виктор Канзуров ще коментираме защо Гърция и Македония все още не могат да стигнат до компромис за името и пропусна ли шанса си БПЦ да бъде църква-майка на Охридската архиепископия. 

Политически катаклизъм в Испания. Защо падна Мариано Рахой и колко ще се задържи новото правителство на малцинството с 84 от общо 350 гласа парламентарна подкрепа? Как ще се развият отношенията на централното правителство в Мадрид с сепаратистка Каталуния? - дипломатът проф. Лазар Копринаров, ще бъде в студиото.

И накрая - протести и сблъсъци в Йордания цяла седмица - най-сериозните в страната, останала встрани от Арабската пролет. Ще има ли Арабска пролет и в тази страна, чието икономическо положение се влошава и от единия милион бежанци на територията й? Поема ли Йордания по пътя на Сирия - ще говорим с Нина Спасова, която е живяла там.

Коментари ( 0 )