Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Скандали по оста Лондон-Брюксел-Москва

"Сивият кардинал" на ЕК
Публикувана:

Шпионски скандал скара Лондон и Москва заради отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му. Германия, Франция и САЩ застанаха зад Великобритания, която експулсира 23ма руски дипломати от Лондон. Какво продължение да очакваме и как ще се отрази скандалът на отношенията Изток - Запад   коментираме в студиото с Асен Агов, бивш председател на вн комисия на парламента и Валери Тодорв, бивш кореспондент в Москва. 

След което с дипломата Стефан Тафров говорим за скандала в Брюксел с назначението на смятания за "сив кардинал" шеф на кабинета на Юнкер Мартин Зелмайер, за генерален секретар на ЕК. 

Във втората час на предаването гостува още един дипломат - бившия ни посланик в Турция Петър Воденски, с когото коментираме има ли турският президент Ердоган амбиции към Кърджали след изказването му на местен конгрес на Партията на справедливостта и развитието в град Сакария, че "Кърджали е част от духовните граници на Турция". 

И накрая - равносметката от войната в Сирия - 7 години след началото й. Нина Спасова ще бъде в студиото на Брюксел 1. 


Втора част гледайте тук >> 

 

Коментари ( 0 )