Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Идва ли нов конфликт след решението на Тръмп

Хамас обяви трета Интифада

16.12.2017 | 20:43 Редактор: Зара Паталева
Идва ли нов конфликт след решението на Тръмп

В първата част на предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR ще видите  експертния анализ на арабиста проф. Владимир Чуков затова дали се задава нов военен конфликт след решението на Тръмп за Ерусалим? През изминалата седмица движението Хамас обяви трета интифада, "Ислямска държава" и заплаши да извърши атентати в САЩ заради решението на Вашингтон за Ерусалим, израелският премиер Нетаняху получи хладен отговор от ЕС, турският президент Реджеп Ердоган призова Ерусалим да бъде обявена за столица на Палестина по време на срещата на върха на ОИК в Истанбул.  

Във втората част на предаването ще видите коментарите на посланик Бисерка Бенишева от Атлантическия клуб за това какви са шансовете на Р. Македония за НАТО, след като посети  Скопие по повод  20-тата годишнина от създаването на Атлантическия клуб в югозападната ни съседка. Той е създаден по модела на българския Атлантически клуб. 

След това ще видите разговора от Лондон с бившия министър в служебното правителство у нас Юлиян Попов за това дали Великобритания ще излезе от Евросъюза, с вързани ръце ли е Тереза Мей след вота тази седмица в британския парламент и защо се създаде вътрешно напрежение в Обединеното кралство около развода.

Втора част гледайте тук >>