Авиошоу

Поредица за авиация, технологии и най-влиятелните личности от авиоиндустрията.
www.facebook.com/AirshowONAIR

email: airshow@bulgariaonair.bg
 

Водещ: Александър Богоявленски
Режисьор: Стефан Милов
Изп. продуцент: Силвия Грозева

Събота, 16:00

Авиошоу: Училище за авиация с Булатса

Е180
Публикувана: От:

Епизод 180 на Авиошоу: училището за авиация на летище София продължава с лекция и обиколка на кулата на Терминал 2. Лекция на Булатса. Епизод от 9 февруари 2019.

Още по темата

 

В епизод 180 на Авиошоу: разглеждаме заедно с ученици от софийски училища Кулата на летище София. Това е първата сесия от Училището за авиация за 2019. Лекция на Димитър Чунчуков Ръководител Авиационен учебен център, РВД /Булатса/ в Клуба на авиацията на Терминал 1.

Какви са плановете за новия сезон на Училището за авиация – от Ася Иванова, член на Борда на директорите на Летище София ЕАД.

Още в епизода:

Новата рубрика Ретро: Boeing 307 Stratoliner. Първият пътнически самолет на Боинг, който лети над бурята. Херметичната кабина му позволява да се издига по-високо от всеки друг граждански самолет тогава.

Може да превозва до 33 пътници и петима души екипаж в кабината, широка над 3,6 метра.

Боинг строи 10 стратолайнера. През 1940 Boeing 307 започва да лети по маршрути до Латинска Америка и от Ню Йорк до Лос Анджелис, Калифорния. Производството спира по време на войната и пет самолета са предадени на армията като транспортни С-37.

Последният Stratoliner, летял за Pan American е Clipper Flying Cloud е купен от музея Смитсониан през 1969. След 20-годишен предстой в пустинява в Аризона е реставриран от Боинг в Сиатъл и през 2003 превозен до новия си дом на летище Дълес, Вашингтон.

Снимки: Авиошоу.

Коментари ( 0 )