Авиошоу

Поредица за авиация, технологии и най-влиятелните личности от авиоиндустрията.
www.facebook.com/AirshowONAIR

email: airshow@bulgariaonair.bg
 

Водещ: Александър Богоявленски
Режисьор: Стефан Милов
Изп. продуцент: Силвия Грозева

Събота, 16:00

Авиошоу: Световно първенство по парашутизъм 2018 - Ерден, Монтана

Е158 - Снимаме целните скокове с парашут на Световното първенство, което се проведе на летище Ерден край Монтана. За първи път в България от 1980 година насам!
Публикувана: От:

В епизод 158 излитаме с Александър Богоявленски от Лесново, за да ви покажем един ден от 35-ото Световно първенство по парашутизъм, което се проведе на летателна площадка Ерден край Монтана от 24 до 31 август 2018.

Най-добрите 350 парашутисти в света от 35 държави се събраха за трети път в България за този престижен форум, предишните две издания на който се провеждат в далечните 1956 и 1980 година. Последното подобно първенство е край Казанлък, организирано основно с подкрепата на българските ВВС.

Разговаряме с легендата от САЩ Джеймс Хейхърст, контрольор от FAI - Международната федерация по въздушни спортове с над 12 000 скока зад гърба си, настоящ търговски и частен пилот;

Густаво Рейес, президент на Националната асоциация по парашутизъм, Аржентина, която ще е домакин на следващото Световно първенство през 2019;

Зоран Рачич, журналист от Словения, който е "гласът" на световните шампионати по парашутизъм и вече истински полиглот;

... и разбира се, с неуморните организатори - Ангел Стаменов и Ани Стаменова от летище Ерден и местния аероклуб, благодарение на които първенство е отново в България и носи забележителен успех.

Гледайте целия епизод във в видеото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари ( 0 )