Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: Стани пилот: Полети по прибори; 71г гражданска авиация в България

Е151 - Стани пилот: Започваме фазата на обучение за полети по прибори - Instrument Rating, голяма част от което се провежда на специален симулатор.

30.06.2018 | 19:57
FNPT полетен симулатор за навигация и процедури

В епизод 151 на Авиошоу бе поканено на тържество по случай 71г. от първия редовен пътнически полет в България - 29 юни 1947г. Бургас-София, изпълнен с JU-52.

Разговаряме с ветераните: щурман Цоло Цолов с 14000 летателни часа, започнал от военноморската авиация, кап. Иван Вълчинов от селскостопанска авиация, с внука на пилота Андрей Тимев, Андрей Иванов за книгата за дядо му "20000 часа в полет" и с Виктор Веселинов от 9кл в професионална гимназия по транспорт Макгахан, получил почетна грамота от Асоциацията на ветераните в българската гражданска авиация и Асоциацията на българските авиокомпании - съорганизатори на събитието.

СТАНИ ПИЛОТ се завръща със следващата фаза от програмата за обучение на професионални пилоти - полети по прибори или Instrument Rating. Голяма част от тях се провеждат на симулатор и Александър Богоявленски показва как минава една сесия на тренажора. Обучението се провежда в Sofia Flight Training в северната част на летище София. FNPT e Flight Navigation & Procedure Trainer и има за цел усвояването на основните техники за полети по прибори и процедури за отлитане и долитане на летище.

Гледайте целия епизод във видеото.