Авиошоу

Поредица за авиация, технологии и най-влиятелните личности от авиоиндустрията.
www.facebook.com/AirshowONAIR

email: airshow@bulgariaonair.bg
 

Водещ: Александър Богоявленски
Режисьор: Стефан Милов
Изп. продуцент: Силвия Грозева

Събота, 16:00

Авиошоу: Ауакс на летище София E148

Какво има в един летящ команден център на НАТО
Публикувана: От:

На 5 юни 2018 посрещнахме на летище София един от самолетите на Компонента E-3A (AWACS) от състава на Силите за ранно предупреждение и контрол на НАТО, изпълняващ действия по разузнаване и радиоелектронно управление на авиационните средства.

Още по темата

 

Статичният показ бе организиран от Командването на българските Военновъздушни сили по инициатива на Обединеното военновъздушно командване на НАТО, Рамщайн, Германия.

„Системата Е-3А AWACS като част от Силите на НАТО за далечно радиолокационно откриване и управление е ключов елемент от мерките за гарантиране на сигурността на съюзниците от НАТО. Ние подкрепяме действията по възпиране и отбрана и даваме своя принос, като сили с висока степен на готовност, към водещите въздушни елементи на Силите за отговор на НАТО“, каза бригаден генерал Карстен Щойе - командир на компонента E-3A (AWACS) от състава на Силите за ранно предупреждение и контрол на НАТО в Гайленкирхен, Германия.

В епизода водещият на Авиошоу Александър Богоявленски разглежда оборудването на борда, подготвено за показ пред българската преса, разговаря с офицерите и техниците от екипажа, сяда на пилотското място в кокпита и пита ген. Щойе защо в самолета няма българи.

Гледайте целия епизод на Авиошоу, излъчен на 9 юни 2018.

 

 

Коментари ( 0 )