Авиошоу

Поредица за авиация, технологии и най-влиятелните личности от авиоиндустрията.
www.facebook.com/AirshowONAIR

email: airshow@bulgariaonair.bg
 

Водещ: Александър Богоявленски
Режисьор: Стефан Милов
Изп. продуцент: Силвия Грозева
Събота: 15,30.

Натоварени летища и нови авиокомпании

Авиошоу, 26 ноември 2016, еп. 87
Публикувана: От:

През последните месеци на няколко пъти се наложи да преминавамe през летището във Франкфурт - едно от най-големите не само в Европа, но и в света. Към средата на 2016 то е на 12 място в света по пътникопоток с над 61 милиона души годишно или на 4 място в Европа след Лондон, Париж и Истанбул. Бяхме на Терминал Z за историческия първи полет на A380 до София, а малко по-късно и на път за конференцията World Connect в Монако.

Още по темата

 

Ако летите често или се интересувате от авиация, няма как да сте пропуснали факта, че Фрапорт /Fraport/, компанията оператор на летището във Франкфурт, вече десет години управлява и две български летища - Варна и Бургас. Това става по силата на концесионен договор за 35 години с дружеството Фрапорт-Туин Старт Еърпорт Мениджмънт, за което разказахме подробно в предишния епизод.

В епизода разговаряме с Асен Минков от началник Сигурност на летище Бургас.

За втора поредна година наградите Sky Awards ще бъдат раздадени на 7 декември, а за първи път и пътниците ще могат да гласуват директно за своите фаворити на skyawards.eu.

Още по темата

 

Разговаряме с Огнян Благоев, директор на APG България.

От Мария Сапарила, търговски директор Cobalt Air ще чуете за плановете на една нова авиокомпания в Европа и кои са инвеститорите в стартъпа.

Гледайте целия епизод на Авиошоу, 26 ноември 2016 във видеото.

 


 

 

 

 

Коментари ( 0 )