Линия Здраве - 28.11.2021 - Пълен запис

29.11.2021 | 17:00 Редактор: Таня Харизанова

Значението на храната за поддържане на оптимално здраве

Още Хипократ е казал, че всички болести започват в червата. Съвременната наука доказва, че храната е основeн детерминант на човешкото здраве. Високо индустриализираната храна е причина за развитие на множество заболявания, най-вече за бума на сърдечносъдовите заболявания и за пандемията от затлъстяване в световен мащаб. В не малка степен е отговорна и за развитието още на редица алергични реакции, хормонални смущения, онкологични и автоимунни заболявания.

Ако ние сме това, което ядем, защо не съумяваме да се придържаме към здравословен модел на хранене, а си позволяваме да се превърнем в „жертви“ на вкусните, но крайно нездравословни преработени храни?

За да поговорим за лечебната сила на храната и храната като ефективно средство за превенция и недопускане на възникване и развитие на болестен процес, в студиото на "Линия Здраве" гостува д-р Емилова.

Д-р Людмила Емилова е специалист по вътрешни болести, ревматология, кардиология и здравен мениджмънт. Член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена. Удостоена с орден "Михаил Ломоносов" за високи постижения в опазването на човешкото здраве. Създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина, през чиито врати са преминали вече хиляди доволни пациенти.

Цялото интервю гледайте във видеото!