Опорни хора - 19.6.2021 - Пълен запис

21.06.2021 | 16:30 Редактор: Таня Харизанова

С коментар за политическата ситуация и предстоящите избори в студиото на „Опорни хора“ гостуват политолозите Цветанка Андреева и Юлий Павлов.

Цветанка Андреева: „Нещата понякога приемат твърди сериозни намерения, особено когато става въпрос за промени в службите. Но дали ще се състави кабинет, зависи от резултатите, които ще получим и най-голямото предизвикателство на тези избори е да видим, дали ще се повторят резултатите или ще има малка, но стратегическа промяна, така че да може да се състави парламентарно мнозинство, което да излъчи прилична, стабилна, изпълнителна власт“.

Юлий Павлов: „Хубаво е, че се назовават „партии на промяната“, защото „партии на протеста“ не е точно. Партии на протеста бяха само „Демократична България“ и „Изправи се. Мутри вън“. Частично партия на протеста беше и БСП, защото там присъстваха техни лидери, но „Има такъв народ“ не е партия на протеста. Странно е защо три партии се обявиха за „партии на промяната“, а забравят, че БСП беше опозиция 4 години. Не може БСП да е партия на статуквото, при положение, че тя от 2014 година е винаги в опозиция. Междувременно, една от партиите, която се обявява, че не е на статуквото, „Демократична България“ бяха част от управлението след това. Така че, тук всеки си слага някакъв етикет, дали той отговаря на истината, няма съществено значение. Аз лично смятам, че дали ще има ново правителство не зависи от изборните резултати, а от това какво ще реши Слави Трифонов“.

„Като цяло нашият бизнес, нашият сектор – минерално-суровинният, е подготвен за работа в кризи. Цените на металите, цените на петрола, цените на полезните изкопаеми имат една синусоидна крива и те се движат в тази крива. Специално за металите, с които ние работим, са в порядъка на 10-12 години, като има един седем годишен подцикъл. Последната такава криза беше 2008-2009 и като сложиш 12-13 години,това съвпадна. Така че ние бяхме готови и очаквахме криза“. Това каза за предаването „Опорни хора“ инж. Илия Гърков, изп. директор на „Дънди Прешъс Металс“.

„Издаваме нов албум, който вече една седмица е в пространството и различното при него е, че това са известни песни, които са направени с абсолютно различни аранжименти. Много различно звучене с акустични инструменти. Има в някои от песните вкарана гъдулка. Например песента е само с пиано изсвирена. Има много различно звучене и структурата на песните също е променена“. Това каза в предаването „Опорни хора“ Милена Славова, дамата на българския рок по повод издаването на нов албум.

„Като усещане „Неам нерви“ песента е тотално в друг стил. Тя е в стил джаз, обаче такъв лайт джаз, пак казвам, акустични инструменти с перкусии. Аз имам соло и много интересно звучи, който вече го е чул казва „направо я признах“, защото хората се изненадват“, разказва рокдамата.

Целите разговори - гледайте във видеото!