Брюксел 1 - 27.2.2021 - Пълен запис

01.03.2021 | 15:00 Редактор: Таня Харизанова

Който и да дойде на власт след изборите, позицията на България по въпроса за евроинтеграцията на РС Македония няма да се промени, заяви в предаването "Брюксел 1" вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Думите му са по повод изчакването на Скопие парламентарните изборите у нас да минат и непрекъснато повтарящите се очаквания от страна на премиера Зоран Заев и други висши политици от РС Македония спорът със София да се реши след края на март.

Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване," коментира Каракачанов.

"Няма как да ни надхитрят по една проста причина - че те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим. Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години, или може в рамките на половин година или на една -две години да седнем и решим тези спорни въпроси," заяви вицепремиерът.

Цялото интервю гледайте на 27 февруари от 17.30 часа в предаването "Брюксел 1" .