България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българи са блокирани на круизен кораб с 200 заразени от Ковид-19

Положителна проба е дал и български моряк, поставен е под карантина

06.04.2020 | 09:37 Редактор: Александра Иванова

Министерството на външните работи оказва съдействие за прибирането на сънародниците ни, блокирани на круизен кораб в Италия. Български моряк, плаващ на"Коста диадема", е дал положителна проба за коронавирус. Той е поставен под карантина

На кораба има 800 пасажери. Заразата на кораба тръгва от лекар с положителен резултат.

Музикантът Атанас Ловчинов също е на кораба заедно със свой колега. МВнР е стартирало процедура по прибирането на сънародниците ни с автобуси. Ловчинов сподели в ефира на "България сутрин", че за двете седмици , в които трябва да чакат да си тръгнат от кораба, заразата дебне отвсякъде. 

"200 от хората на кораба са заразени. Те са филипинци. Има хора, които не са тествани и това си е жива опасност", добави той.

Ловчинов каза още, че заради Ковид-19 е пострадал и бизнесът му.

"Трудно е да го ръководя отдалеч. Не вярвах, че този вирус ще донесе със себе си такива последствия. Аз съм на 63 години. Такова нещо не съм виждал досега", заяви музикантът.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК