Мбапе: Моят отбор има ясна позиция за Олимпийските игри, няма да участвам

Футболистът призова младите хора във Франция да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори

16.06.2024 | 20:38 Редактор: Вяра Димова
Мбапе: Моят отбор има ясна позиция за Олимпийските игри, няма да участвам

Килиан Мбапе говори на пресконференцията на тима преди старта на "петлите" на Евро 2024 утре срещу тима на Австрия. Новото попълнение на "Реал" (Мадрид) призова младите хора във Франция да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Екстремистите са на прага на властта, имаме възможност да изберем бъдещето на страната си. Призовавам всички млади да гласуват, да си дадат сметка за важността на ситуацията", каза той, като от националния тим призоваха след това репортерите да не задават политически въпроси на играчите и треньорите.

"Най-важна при мен е менталната подготовка - предпочитам главата пред краката. Сигурно е, че с главата съм добре, утре ще видим как са краката ми. Испания е голям отбор, те показаха, че ще имат голяма роля в първенството. Това е отбор, който всеки гледа и който ще стигне далеч", каза нападателят.

"Моят отбор има много ясна позиция за Олимпийските игри. Мисля, че няма да участвам на Олимпиадата, вярно е. Но разбирам, отивам в нов отбор. Желая успех на този отбор на Франция и се надявам да спечели златния медал", каза още Мбапе, цитиран от gol.bg.

Снимка: БГНЕС