С ново попълнение "Черно море" започва лятната подготовка

Илиан Илев съобщи, че треньорският щаб иска да вземе един халф

12.06.2024 | 20:34 Редактор: Елеонора Танева
С ново попълнение

"Черно море" започна подготовката си за новия сезон в efbet Лигата. Под аплодисменти на фенове на отбора точно в 17:30 часа треньорът Илиан Илиев изведе футболистите за първа тренировка на стадион "Тича" във Варна.

"Знаете, че искахме да продължим с Иван Дюлгеров, Пабло Гарсия и Атанас Илиев, но тримата обявиха, че имат желание, но искат да чакат за чужбина. Мисля, че Пабло Гарсия дори е подписал някъде. Билал Бари идва в събота и започва с нас, докато Илиан Илиев – младши се прибира в Аполон, има договор", каза пред медиите специалистът. 

Илиев обяви, че треньорският щаб иска да вземе един халф.

"Брено Тейшейра започва подготовка, надяваме Уеслен Жуниор до лагера да започне да тренира с отбора. В понеделник трябва да му махнат конците от челюстта. Чакаме халф и двама офанзивни играчи. Преотстъпеният Велислав Василев се връща в отбора. Групата - заедно с връщащите се от националните отбори ставаме малко повече, със сигурност ще има освободени хора или преотстъпени, но на този етап нека да видим какво ще вземем. Имаме разговори с няколко футболисти, но не става бързо", коментира Илиан Илиев.

Подготовка с "Черно море" започват и юношите на клуба Георги Венциславов, Костадин Крахльов и Пламен Аршев.

Запитан кога очаква Брено Тейшера да се завърне Илиев посочи, че кръстна връзка е специфична контузия, някои се връщат много бързо, други не толкова бързо. Така че да не бързаме с прогнозите за него и за Уеслен Жуниор, каза специалистът.

Лятната подготовка на "Черно море" ще премине на няколко етапа, като вицешампионите планират да изиграят седем контроли. По-рано днес отборът представи и първото си ново попълнение - вратарят Пламен Илиев.

Четете повече в gol.bg

Снимка: lap.bg