"Левски" привлича голмайстора на "Берое" през зимната пауза

Вини Трибуле по всяка вероятност ще се озове на "Герена"

02.10.2023 | 10:55 Редактор: Тодор Петров

Ръководството на "Левски" усилено работи по зимната селекция. Първото попълнение на тима за пролетния дял на кампанията ще бъде Вини Трибуле. 

В момента нападателят е част от "Берое". Той има договор до края на първенството. И за да го имат в редиците си, те ще трябва да платят някаква трансферна сума, но тя в никакъв случай няма да е голяма. 

От "Герена" са провели разговори с агентите на футболиста, които са българи, и са уточнили какви условия ще получи клиентът им, за да носи екипа на столичани, пише "Тема Спорт".

Вини Трибуле е водещият реализатор на "Берое". Централният нападател има 4 гола в 9 шампионатни мача. Освен на върха на атаката, той може да действа и на фланга. Роден е на 18 юни 1999 година във Франция, но има камерунско потекло. Висок се 184 килограма и тежи 75 килограма. Той няма да заема квота за играч извън ЕС. 

Треньорът Николай Костов искаше да подсили атаката и през лятото, но не успя да го направи. Той разполага само с един чист централен нападател – Рикардиньо. Другият такъв в състава – Билал Бари, вече повече от година лекува контузия.

Снимка: Lap.bg