Антъни Иванов и адвокатът му: Ще обжалваме, да започнат да пестят пари, че ще им трябват

"Никога не съм казвал, че Мицин е постигнал рекорда си със забранени вещества", написа българският плувец

27.09.2023 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова

Антъни Иванов и адвокатът му Георги Градев отговориха на Българска федерация плувни спортове, която спря състезателните права на плувеца за 3 години и му наложи глоба от 2000 лева за уронване на престижа.

"Още една доста "смешна" постъпка. Никога не съм казвал, че Мицин е постигнал рекорда си със забранени вещества. Похвалих колко химически грамотни са хората от БФПС. Явно имаме "гузен, негонен бяга", написа Иванов.

"Поредното незаконно действие на една компрометирана федерация от апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и правото на защита и си мислят, че са над закона. Никой не е поканил Антъни Иванов да изложи неговата позиция, нито му е дал правото на защита. Решението на УС е нищожен индивидуален административен акт и ще бъде обжалвано по реда на АПК, което автоматично ще спре действието му", подчерта Градев.

"Веднага след като АССГ отмени нищожното и незаконно решение на УС на БФПС, Антъни ще заведе дело срещу БФПС за вреди в особено голям размер. Да започват да пестят пари, че ще им трябват", категоричен пък е адвокатът му.

"Ще си платя глобата от БФПС, когато ми платят билета за прибирането преди Европейското първенство в Будапеща през 2021 година. Все още ги чакам да го осребрят. Станаха почти 3 години. Добре, че не завися от техните пари да живея, че досега щях да съм умрял", коментира още Антъни Иванов.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.