"Берое" оцеля срещу "Своге" и запази мястото си в Първа лига

Единственото попадение в мача вкара Уерди Мара в 35-ата минута

09.06.2023 | 21:12 Редактор: Михаела Димитрова

"Берое" (Стара Загора) запази мястото си в Първа лига на българския футбол и за сезон 2022/23, след като победи с 1:0 "Спортист" (Своге). Единственото попадение в мача вкара Уерди Мара в 35-ата минута.

Допълнителният плейофен мач противопостави 14-ия отбор в елита от отиващия си сезон "Берое" и "Спортист" (Своге), който се нареди на 5 място във Втора лига. Предвид участието на ЦСКА 1948 II и Лудогорец II, свогенци се оказаха трети отбор от имащите право на изкачване и това ги прати в днешния мач.

Така "зелените" от Стара Загора остава член на българския футболен елит за 14-и пореден сезон, след като не е изпадал от 2009 година насам.

В 90-ата минута "Спортист" (Своге) най-после вкара гол чрез Георги Николов, който вкара гол с глава. Свогенци направиха чудесна атака от дясно, Илия Русинов проби и върна топката назад. Богдан Костов центрира, но след преглед на ситуацията със системата за видеоповторения (ВАР) съдията отмени попадението, присъждайки фаул на Николов при търсенето на позиция срещу Макс Челич.

Снимка: Lap.bg