Григор Димитров се отказа от турнира на трева в Щутгарт

32-годишният тенисист реши да си вземе почивка, след като достигна до четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция

08.06.2023 | 21:45 Редактор: Вяра Димова
Григор Димитров се отказа от турнира на трева в Щутгарт

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отказа участие на турнира на трева в Щутгарт, който започва на 12 юни, съобщиха организаторите на надпреварата от сериите АТП 250 с награден фонд 795 730 eвро.

32-годишният хасковлия реши да оттегли заявката си, за да си вземе допълнителна почивка, след като достигна до четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция. Той намекна, че ще промени първоначалната си програма, след като в понеделник вечерта отпадна в Париж след загуба в три сета от Александър Зверев (Германия).

Така Димитров, който с доброто си представяне на "Ролан Гарос" си гарантира изкачване с три места в световната ранглиста до 26-ото, ще изиграе първия си турнир на трева за сезона в лондонския Куинс Клъб, където спечели титлата през 2014 година. Гришо ще стартира от квалификациите на състезанието с награден фонд от 2,2 милиона евро в британската столица на 17 юни заради късна заявка, пише gol.bg.

Надпреварата е подготвителна за стартиращия на 3 юли "Уимбълдън", а българинът е планиран и участие на турнира в Ийстбърн (Великобритания) седмица по-рано.

Снимка: БГНЕС