Краят на една ера: Ибрахимович се сбогува с футбола, "Милан" го изпрати подобаващо

Приключва кариерата си с 511 гола в 866 мача

05.06.2023 | 08:15 Редактор: Искра Ангелова

Златан Ибрахимович обяви края на кариерата си на 41-годишна възраст. Това стана след победата на "Милан" над "Верона" в последния кръг на Серия "А". Още преди дни стана ясно, че той напуска "Росонерите", след като договорът му изтича в края на този месец, но сега се оказа и че повече няма да играе, след като напоследък често се контузваше.

Той бе изпратен подобаващо от феновете и съотборниците си, които му направиха шпалир, докато напускаше терена на "Сан Сиро".

"Имам страхотни спомени и преживях изумителни емоции тук. Първият път, когато пристигнах, ми дадохте щастие, а втория - любов. Благодаря на семейството си и на близките си за тяхното търпение. Благодаря на второто ми семейство - играчите, на "Милан" и треньора Пиоли за отговорността, която получих. Благодарен съм най-вече на феновете на "Милан", които ме посрещнаха с отворени обятия. Винаги ще бъде фен на отбора, но е време да кажа сбогом на футбола", заяви Ибра.

Шведът се наслади на забележителна кариера, започнала в "Малмьо" още през 1999 година. След това мина през "Аякс", "Ювентус", "Интер", "Барселона", "Милан", ПСЖ, "Манчестър Юнайтед", "ЛА Галакси" и отново "Милан". Той приключва с 511 гола в 866 мача, но в последния сезон взе участие само в 4 мача.

Снимка: БГНЕС