"Наполи" премина и през "Сампдория" и вдигна титлата в Серия "А"

И двата гола в срещата паднаха през второто полувреме

04.06.2023 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова

Шампионът на Италия "Наполи" победи с 2:0 последния в класирането "Сампдория" в мач от финалния 38-ми кръг в Серия "А". И двата гола в срещата паднаха през второто полувреме. В 64-тата минута голмайсторът на Калчото Виктор Осимен откри резултата от дузпа с 26-ото си попадение за сезона.

Крайното 2:0 бе оформено в 84-тата минута от Джовани Симеоне, който реализира с много хубав удар извън наказателното поле.

Веднага след гола на Симеоне дойде и най-запомнящият се момент от срещата. Той бе при напускането на игра на капитана на "Сампдория" Фабио Куалярела. 40-годишният капитан на "моряците" бе изпратен на крака от напълнилите до краен предел стадион "Диего Марадона" фенове на "Наполи".

Куалярела, който има 28 мача и девет гола за националния отбор на Италия, е родом от градче в покрайнините на Неапол. Той игра за тима през сезон 2009/10, след което премина в "Ювентус". По всяка вероятност днешният мач бе последен в кариерата на Куалярела, особено предвид факта, че през следващия сезон затъналият в дългове тим на "Сампдория" няма да играе в Серия "А".

Снимка: БГНЕС