Официално: След 14 години Бензема напуска "Реал" (Мадрид)

Нападателят ще бъде официално изпратен с церемония на 6 юни

04.06.2023 | 14:11 Редактор: Искра Ангелова

Нападателят Карим Бензема си тръгва от "Реал" (Мадрид) след 14 години на "Сантяго Бернабеу". Новината бе потвърдена официално от Кралския клуб, след като в последните дни се появиха информации, че френският голмайстор ще се раздели с мадридчани.

"Искаме да изкажем нашата благодарност и любов към един играч, който е сред най-големите легенди в историята ни. Той дойде при нас на 21 години през 2009 и бе фундаментален футболист в златната ера на клуба. За този период той спечели 25 трофея, което е рекорд за един играч в цялата история на Реал. Той спечели 5 пъти Шампионската лига, 4 пъти Ла Лига, 5 пъти Световното клубно първенство, 3 пъти Купата на Краля, 4 пъти Суперкупата на Европа и 4 пъти Суперкупата на Испания", се казва в изявлението на официалния сайт на клуба.

Карим Бензема е пети във вечната ранглиста на "Реал" за най-много изиграни мачове с 647, както и втори във вечната голмайсторска листа с 353 попадения. "Реал" (Мадрид) е и винаги ще бъде негов дом. Желаем на него и семейството му всичко най-добро в тази нова страница от живота му", допълват от "Реал".

Бензема ще бъде официално изпратен с церемония на 6 юни, вторник, от 12:00 часа местно време, на която ще присъства и президентът на клуба Флорентино Перес.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС