Блестящ Григор Димитров мина и през Алтмайер и е осминафиналист на "Ролан Гарос"

Гришо се наложи категорично над германеца с 6-4, 6-3, 6-1

03.06.2023 | 23:15 Редактор: Искра Ангелова

Григор Димитров се класира за втория си 1/8-финал на Откритото първенство на Франция по тенис, след като в среща от трети кръг на надпреварата се наложи категорично над Даниел Алтмайер с 6-4, 6-3, 6-1 за близо два часа и 10 минути игра. Българинът се възползва максимално от това, че игра със 79-ия в световната ранглиста, който достигна до тази фаза след изненадващ успех над осмия поставен Яник Синер.

Срещата започна отлично за нашия тенисист, който направи пробив още в първото подаване на германеца. Димитров трябваше да спасява две точки за рибрейк в третия гейм, но се справи и поведе с 4-1. Алтмайер обаче показа характер и стигна до равенство в геймовете. Все пак, Григор имаше последната дума и след нов пробив в подаването на 24-годишния играч съумя да излезе с едни гърди напред. Втората част започна по идентичен начин на откриващата - ранен пробив за първата ни ракета, но с разликата, че този път той не изпусна аванса си и го удържа до края на сета. Гришо дръпна с три пробива преднина, като сервираше за място в следващата фаза при 5-0. Димитров не успя да върже "геврек" на Алтмайер, но нов брейк сложи точка на спора след близо 130 минути.

Българският тенисист загуби само десет точки на първи сервис за целия мач, като отрази пет от седемте възможности за пробив пред съперника. При уинърите и непредизвиканите грешки Григор приключи с положителен баланс - 30 печеливши удара срещу 23 непредизвикани, докато Алтмайер не успя да повтори представянето си срещу Синер и завърши със 17 уинъра и цели 39 непредизвикани грешки.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС