Късен обрат донесе инфарктна победа на "Арда" срещу "Славия" с 3:2

Кърджалии и столичани са в директен сблъсък за място на баража за евротурнирите

01.06.2023 | 22:12 Редактор: Вяра Димова

"Арда" победи драматично с 3:2 у дома "Славия" в мач от 35-ия кръг в Първа лига, за разпределение на местата между седмо и десето. Домакините изоставаха с 1:2 до 89-ата минута, но направиха пълен обрат в рамките на само три минути.

В първия половин час столичани действаха по-организирано и диктуваха събитията на терена. Още в шестата минута при бърза контра Людовик Соарес подаде за Тони Тасев, който пред опразнената врата не успя да се разпише.

В 24-ата минута Тасев центрира от ъглов удар и Ерол Дост с глава откри резултата в полза на "белите".

Арда опита да се върне в двубоя и осем минути след това на два пъти в рамките на няколко секунди Станислав Иванов пропусна да се разпише във вратата на Славия.

В последните секунди на първата част Николай Кръстев се справи лесно с опит за удар на Ел Мами Тетах.

Втората част стартира с по-активна игра в полза на домакините, но първото изгодно положение беше в полза на Славия. Тасев свали за Иван Минчев и халфът стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Анатоли Господинов улови топката. В 55-ата минута Преслав Буруков изравни след хитро подаване на Тетах, който изпревари Ертан Томбак и центрира към нападателя на домакините, който върна надеждите на домакините.

Десет минути след това бърза комбинация на Минчев с Галин Иванов изведе Владимир Николов на голова позиция, но нападателят на Славия не намери очертанията на вратата от няколко метра, стреляйки в аут.

В 73-ата минута Натан Гасама намери Иванов и той изведе Ахмед Ахмедов, който влезе като резерва и с първото си докосване реализира втори гол във вратата на Арда.

В 89-ата минута се стигна до груба грешка в защитата на Славия и неразчетено излизане на вратаря Николай Кръстев и Ласана Ндиайе изравни резултата.

Във втората минута на допълнителното време Арда направи пълен обрат, и за първи път поведе. Светослав Ковачев центрира към Пламен Крачунов и той беше стреля с глава. Кръстев спаси първия удар, но при добавката Боруков осигури успеха за Арда с точен удар на празна врата. 

След този успех домакините имат 55 точки и се изравняват със Славия, но са на седмо място заради по-добрите си показатели в сравнение с "белите".

Снимка: lap.bg