Григор не загуби сет срещу корав финландец и е в третия кръг на "Ролан Гарос"

Димитров надделя със 7:6, 6:3, 6:4 срещу Емил Руусувуори

01.06.2023 | 18:10 Редактор: Вяра Димова

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция, след като победи финландеца Емил Руусувуори със 7:6, 6:3, 6:4 във втория си мач от надпреварата. Българският тенисист бе по-добър във важните моменти от двубоя, за да запише втори пореден чист успех в Париж.

В първия сет Димитров на два пъти повеждаше с пробив, но губеше преднината си, преди да се стигне до тайбрек, в който Руусувуори имаше преднина от 3:2, но Григор взе четири поредни точки, след което затвори сета със 7:4. Финландецът отговори с пробив на старта на втората част, но Димитров вдигна нивото, за да спечели шест от следващите осем гейма и да поведе с два сета. В третата част хасковлията отново изпусна пробив аванс, но след това отново взе подаването на съперника си и затвори мача на собствен сервис след два часа и 49 минути игра.

Гришо завърши двубоя с пет аса, 23 печеливши удара и 35 непредизвикани грешки, като се представи силно на посрещане и спечели общо 45 процента от точките на сервис на Руусувуори, постигайки пет пробива. Димитров обаче не бе достатъчно стабилен на собствен сервис, като изгуби подаването си четири пъти.

По този начин Димитров достигна третия кръг на "Ролан Гарос" за втора поредна година и общо за седми път в кариерата си, като той е достигал тази фаза в шест от последните седем години. 

Снимка: БГНЕС