Бензема и Модрич зарязват "Реал" (Мадрид) заради парите в Саудитска Арабия

На френския нападател е предложен договор за 2 сезона със заплата от 200 млн. евро

01.06.2023 | 14:14 Редактор: Искра Ангелова
Бензема и Модрич зарязват

Ръководството на "Реал" (Мадрид) вярва, че нападателят Карим Бензема сериозно обмисля да напусне клуба това лято, според Relevo. Шефовете няма да попречат на Бензема да напусне, като се има предвид, че 35-годишният футболист най-вероятно ще продължи кариерата си извън Европа. Има също така възможност Бензема да прекара още един сезон в "Реал" (Мадрид) и да се присъедини към клуб от Саудитска Арабия през 2024 г.

Френският нападател е получил оферта от арабската държава, където му е предложен договор за два сезона със заплата от 200 милиона евро.

Бензема е в "Реал" (Мадрид) от 2009 г. През този сезон той изигра 42 мача във всички турнири, отбеляза 30 гола и направи 6 асистенции, припомня gol.bg.

Хърватският полузащитник на испанския футболен клуб Лука Модрич също е получил оферта от отбор от Саудитска Арабия за сумата 120 милиона евро, съобщава испанският сайт OKDiario.

Клубът от Саудитска Арабия, чието име не се споменава, е предложил на Модрич тригодишен договор. След полученото предложение, хърватинът е информирал ръководството на "Реал" за желанието си да напусне клуба. Договорът му с испанския тим е до 30 юни 2023 година.

37-годишният Модрич е в "Реал" (Мадрид) от лятото на 2012 година. За клуба той има 487 мача, в които е отбелязал 37 гола и е направил 77 асистенции. С тима хърватинът спечели Шампионската лига и Световното клубно първенство по пет пъти, Суперкупата на Испания и Суперкупата на УЕФА четири пъти, три пъти испанското първенство и два пъти Купата на Испания. През 2018 година той получи "Златната топка", а също така беше избран за най-добър играч на годината от ФИФА.

За националния отбор на Хърватия Модрич има 23 гола и 25 асистенции за 164 мача. По брой изиграни срещи полузащитникът е рекордьор в историята на представителния тим. Заедно с Хърватия той спечели сребърен медал на Световното първенство в Русия 2018 и бронз на Мондиал 2022 в Катар.

Снимка: БГНЕС