Цветан Соколов отговори на обвиненията на Гибона, призна защо отсъства от залата

"Винаги съм излизал да се боря за победи на България с високо вдигната глава", категоричен бе волейболистът

30.05.2023 | 14:24 Редактор: Петя Кръстева
Цветан Соколов отговори на обвиненията на Гибона, призна защо отсъства от залата

Волейболният национал Цветан Соколов, който няма да играе в първите мачове на България за Лигата на нациите, изложи позицията си за отсъствието с дълъг пост в профила си във Facebook.

Селекционерът Пламен Константинов обяви, че Соколов е предпочел да почива и че двамата имат различия във вижданията. Не е ясно дали диагоналът ще попадне в националния отбор за Европейското първенство и олимпийските квалификации.

"Г-н Пламен Константинов даде 2 интервюта, които представям мен и отсъствието ми от Лигата на нациите по определен начин. Интервюта, представящи само една гледна точка и една позиция. Миналата година на провела се среща между нас той сподели своята идея за националния отбор и моето участие в него. На тази среща той ми каза, че би искал да участвам на 2 турнира от Лигата на нациите и след това на Европейското и Олимпийската квалификация. Aз многократно му казах, че желание имам и винаги съм имал. Но му казах, че всичко зависи САМО и ЕДИНСТВЕНО от физическото ми състояние. Сезонът беше към своя край, но аз не получих позвъняване, разговор или каквото и да било от него като главен треньор", пише той.

Соколов призна, че "може да има разминаване в подхода, вижданията, комуникацията, но не и в желанието".

"Аз ЖЕЛАНИЕ винаги съм имал, обективни и реални фактори не винаги са ми позволявали да давам максимума и да бъда винаги до отбора тогава, когато е трябвало. Това са неща, които много хора знаят, но за които си понесох много несправедливи оценки и мнения във времето. Винаги съм излизал да се боря за победи на България с високо вдигната глава. Давал съм всичко, което мога за това, и макар то не винаги да е било достатъчно в очите на много хора – то е било онова, с което на този етап съм могъл да помогна на отбора", категоричен бе той.

Снимка: БГНЕС