Лампард и Алегри болезнено откровени за сезоните на "Челси" и "Юве"

Стандартът в клуба е паднал твърде ниско, каза временният мениджър на "сините"

29.05.2023 | 10:40 Редактор: Тодор Петров
Лампард и Алегри болезнено откровени за сезоните на

Временният мениджър на "Челси" Франк Лампард бе откровен след последния двубой за сезона в Премиър лийг. "Сините" направиха равенство с "Нюкасъл" в Лондон и завършиха на 12-а позиция в крайното класиране. Това бе и последен мач за бившия полузащитник начело на столичани, като се очаква всеки момент клубът да обяви назначението на Маурисио Почетино.

"Стандартът в клуба е паднал твърде ниско. Сега мога да съм откровен, тъй като това бе последният ми мач начело и едва ли ще видя много от играчите отново. Отборът трябва да е сплотен в съблекалнята, да има някой, който да е лидер и да казва открито мнението си, да има конкуренция между играчите и всеки да се бори за мястото на другия на терена. Това го има във всеки голям отбор", коментира Лампард.

"Отборът не е добре подготвен физически. Съставът е твърде голям. За мен бе много трудно всеки ден да идвам и да работя с толкова голям брой играчи, които в същото са загубили мотивация. Тази ситуация може и трябва да бъде решена", смята той.

Междувременно треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри сподели впечатленията си след домакинското поражение от "Милан" с 0:1 в предпоследния 37-и кръг на Серия "А". Той призна, че отборът е психически изтощен от тежкия сезон, изпълнен катаклизми с клуба. 
Според него психическите сили на футболистите са свършили окончателно след загубата от Севиля на полуфинала в Лига Европа и те просто доиграват сезона.

"Не бих пожелал подобен сезон на никого - да ти отнемат точки, после да ти ги върнат, след което отново да ти ги вземат. Това бе сезон пълен с аномалии и всички го виждат. Хората казват, че сме се провалили, но успяхме да спечелим 69 точки, въпреки всички драми, през които преминахме. Според мен сезонът за нас приключи в Севиля. В онзи момент свърши менталната ни енергия", заяви Алегри, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС