Мъри Стоилов готви голяма промяна в "Левски" за мача с "Локо" (Сф)

Очаква се Кристиан Димитров да започне като титуляр

23.03.2023 | 13:05 Редактор: Искра Ангелова
Мъри Стоилов готви голяма промяна в

Кристиан Димитров е гласен за титуляр за "Левски" в първия мач след паузата за националнитe отбори с "Локомотив" (София). Двубоят е чак на 8 април от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Въпреки многото оставащо време дотогава, в щаба на "сините" имат първоначален план да включат в състава бившия защитник на "Ботев" (Пловдив).

Той има предимство пред другия централен бранител от резервната скамейка Келиан ван дер Каап. Едното място в сърцевината на отбраната изобщо не се коментира, това е Хосе Кордоба.

След като Ноа Сонко Сундберг си изкара жълт картон в мача с "Арда", за да натрупа 5 на сметката си и да изчисти наказанието именно срещу "Локо" (София), в "Левски" стягат усилено Кристиан Димитров за въпросния двубой с "железничарите", пише "Тема спорт". Снажният защитник бе привлечен като опция при евентуална продажба на Кордоба, въпреки че не е играл редовно в последните месеци.

Димитров веднага получи индивидуална кондиционна програма. В "Левски" смятат, че до мача с червено-черните той ще е готов да играе на ниво 90 минути. Нидерландският бранител ще остане резерва с "Локо" (София), освен ако до 8 април не покаже на треньорите по време на заниманията, че е изчистил забележките, които те постоянно му отправят.

На този етап Стоилов не предвижда да използва отново постройката 3-5-2 и дори с "Лудогорец" се довери на двама централни и двама крайни защитници.

Тези варианти ще бъдат отиграни в двете приятелски срещи, които Станимир Стоилов уреди по време на паузата. На 31 март, петък, съперник на сините ще бъде "Ботев" (Враца). Двубоят ще се проведе на стадион "Георги Аспарухов". Наскоро "Левски" победи тима на Дани Моралес с 2:0. На 4 април, пак вторник отново на "Герена", ще гостува "Витоша" (Бистрица). Часовете на двете контролни срещи ще бъдат обявени допълнително.

Снимка: Lap.bg.