Дисквалифицираха баскетболния тим на "Левски" от Балканската лига

Отборът е на последно място в класирането с 1 победа и 7 загуби

22.03.2023 | 21:17 Редактор: Петя Кръстева
Дисквалифицираха баскетболния тим на

Баскетболният "Левски" е дисквалифициран от Балканската лига. До санкцията се стигна, след като от организацията уточниха, че не могат да приемат решението на клубовете да пътуват за мачовете без най-добрите си играчи, като по този начин предопределят крайния изход от срещите.

"Няма да се съгласим мачовете в Балканската лига да се решават още преди началото им, тъй като отборите ще играят с 6-7 играчи и без чужденци, защото някои от тях не могат да пътуват в чужбина. Въпросът е критичен и ние от Балканската лига няма да си подадем ръцете да го подкрепим", се казва в съобщението, пише "Тема спорт".

Новината бе обявена от спортния директор Шай Щрикс. Миналата седмица съставът на Димитър Ангелов трябваше да гостува на "Башкими" и "Пея", но не пътува до Косово, позовавайки се на своето участие в турнира за Купата на България.

Така "Левски" бе наказан с две служебни загуби от по 0:20 и дисквалификация, плюс финансови санкции. Отборът е на последно място в класирането с 1 победа и 7 загуби.

Освен "Левски", е дисквалифициран и тима на "Башкими", който няма да довърши сезона. Косоварите също не изпълняват задълженията си.

Кампанията в Балканската лига ще завърши с четири отбора – "Берое", израелският "Апоел Беер Шева", косовският "Пея" и черногорският "Милениюм".

Снимка: lap.bg