Футболистът Месут Йозил сложи край на спортната си кариера

34-годишният германец понастоящем е част от турския "Истанбул Башакшехир"

22.03.2023 | 18:17 Редактор: Петя Кръстева

Атакуващият полузащитник Месут Йозил съобщи, че прекратява кариерата си. 34-годишният германец понастоящем е част от турския "Истанбул Башакшехир", но от началото на сезона във всички турнири е участвал само в 8 мача заради проблеми с контузии.

За последно халфът игра на втори февруари при загубата с 0:1 от "Кайзериспор", когато бе на терена едно полувреме. В началото на миналия месец се появиха спекулации, че Йозил ще окачи бутонките, ала те бяха опровергани от негов представител, но коментар от самия състезател не последва. Сега бившият национал публикува кратко обръщание в социалните мрежи, чрез което информира привържениците за отказването си.

"Искам да благодаря на "Шалке", "Вердер", "Реал" (Мадрид), "Арсенал", "Фенербахче" и "Башакшехир", всички мои приятели във футбола. Бе невероятно приключение", пише той.

Месут Йозил изкарва най-добрите си години в "Реал" (Мадрид) и "Арсенал", където става шампион на Испания и печели 4 пъти ФА Къп. С националния отбор на Германия вдига световната титла през 2014 година в Бразилия.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС