Алберт Попов е спортист №1 за февруари. Скиорът: Мога да постигна още повече

Награда за треньор на месеца получи Ивайло Борисов

22.03.2023 | 15:47 Редактор: Петя Кръстева

Най-добрият български алпиец Алберт Попов заяви, че може да постигне много повече в бъдеще. Този сезон той записа трето място на слалома в Палисейдс Тахо (САЩ), а сега мечтае за победа в състезание от Световната купа и това е целта, която ще гони през следващия сезон.

Попов получи наградата за спортист на месец февруари в анкетата на спортните редакции, а неговият наставник Ивайло Борисов е номер 1 при треньорите.

"Благодаря за това, че оценихте нашия труд през годината. Сезонът беше много добър, изпълних моя детска мечта с подиума, изпълнихме поставените цели. Това, че има растеж е много важно, позитивно и смятам, че може да постигнем много повече в бъдеще. Пожелавам си да сме здрави, да имаме хубава подготовка и да постигнем добри резултати още от началото на следващия сезон. Очаквам с нетърпение да стана баща и малкото човече да преобърне живота ни", каза Попов.

Вицепрезидентът на БФС Георги Бобев добави, че постиженията на Алберт Попов са огромни.

"Благодаря за признанието към Алберт от спортните журналисти. Трудно може да се даде оценка на постигнатото от него, защото то е страшно много. Това, което Алберт прави като реклама на България и на зимните спортове, е огромно. За нас сезонът е много успешен, резултатите са налице. Пожелавам на Алберт да е здрав, много хубави моменти му предстоят, да е все така мотивиран. Топ 15 на финалите на Световната купа е също изключително постижение", заяви Бобев.

"Сезонът отмина, доста успешен беше за нас. Изключително сме щастливи", заяви треньорът на Попов - Ивайло Борисов. Той добави, че подготовката ще премине на същите места като миналата година, но те се надяват времето да е благосклонно и да има сняг.

Попов пък подчерта, че няма да променя много неща през следващия сезон.

"Промяната няма да е драстична. Дори този сезон можех да имам победа. Конкуренцията е страхотна, всяко състезание е различно. Ще вървим в същия дух, ще се опитаме да подобрим физиката, малко техниката и бързината, другото е късмет и здраве. На състезание всеки трябва да рискува, за да победи. Така правя и аз, затова отпаданията не ме отчайват, а напротив - мотивират ме", каза алпиецът.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg