Григор Димитров може да стартира срещу Фонини на Мастърса в Маями

Италианецът ще играе срещу Ян-Ленард Щруф

22.03.2023 | 13:10 Редактор: Вяра Димова
Григор Димитров може да стартира срещу Фонини на Мастърса в Маями

Григор Димитров ще започне участието си на Мастърс турнира в Маями срещу Фабио Фонини или Ян-Ленард Щруф. Италианецът и германецът играят помежду си около полунощ.

Първоначално Фонини трябваше да срещне Констант Лестиен, но французинът се оттегли от Miami Open, а квалификантът Щруф зае мястото му в основната схема.

В момента Фонини е №91 в света, а двамата с Григор са добри познайници. Играли са седем пъти помежду си, като българинът има пет победи.

Григор води и с 3-2 победи в общия баланс срещу Щруф. За последно двамата играха през 2021 година в Монте Карло, когато световният №27 се наложи с 6-3, 6-4. От всичките им сблъсъци само един е на хард – през 2013 година в Стокхолм, където първата ни ракета се налага с 6-1, 6-3, пише БГНЕС.

Жребият не е особено лесен за бившия №3, тъй като още в трети кръг той може да срещне Яник Синер. Италианецът ще трябва да победи Ласло Джере или квалификант. Всичко това е във втората половина на схемата, като евентуално на осминафинал Григор може да срещне Андрей Рубльов, а на четвъртфинал Каспър Рууд или Александър Зверев.

Снимка: БГНЕС