Автогол в края лиши "Ботев" от победа в дербито на Пловдив

"Канарчетата" и "смърфовете" завършиха 1:1

19.03.2023 | 19:09 Редактор: Ирена Бакърджиева
Автогол в края лиши

"Ботев" и "Локомотив" не излъчиха победител в 116-то пловдивско дерби. Сблъсъкът в Коматево завърши при равенство 1:1. Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, като домакините имаха леко преимущество. Канарчетата успяха да поведат в 82-ата минута с гол на Антан Бароан, но шест минути преди края на редовното време Яспер ван Хертъм си отбеляза автогол и двубоят остана без победител, като жълто-черните могат да съжаляват за изпуснатите три точки.

Още преди да е изтекла и минута от срещата се стигна и до първия удар към една от двете врати. Капитанът на "Локомотив" Пловдив Димитър Илиев, шутира от дистанция по тревата, но в аут. В следващите минути домакините спечелиха  притежанието на топката и опитаха да наложат натиск, но без да се стига до удар към вратата на Динко Хоркаш.

В 19-ата минута "Ботев" създаде първата опасна ситуация пред противниковата врата. Уме Емануел получи отдясно в наказателното поле, навърза двама играчи на гостите, стигна до аутлинията и центрира към Антоан Бароан, който обаче беше изпреварен от Хоркаш, който изби подаването в последния момент. Двата отбора играеха без излишни рискове. По една опасна атака към двете врати не доведе до удар. Защитниците се справиха без особени затруднения. Играта беше спирана и за влизане на медицинските щабове.

В 26-ата минута Матеус получи в наказателното поле, след което се завъртя и стреля опасно в горния ляв ъгъл, но топката премина покрай гредата.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: Lap.bg