Шестима българи ще се борят за поясите на SENSHI 15

На 18 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна те ще се изправят срещу едни от най-добрите бойци в света

09.02.2023 | 12:26 Редактор: Ирена Бакърджиева
Шестима българи ще се борят за поясите на SENSHI 15

Шестима от най-добрите и успешни български бойци ще премерят сили с класни спортисти в бойните спортове в новото зрелищно издание на международната бойна галавечер SENSHI. Бойното шоу ще се проведе на 18 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна от 18:30 часа. Почитателите на високия адреналин и силните емоции ще имат възможност да се насладят на истински боен спектакъл между 32-ма елитни спортисти от 19 държави, които ще доказват уменията и техниките си в 16 двубоя. Те ще се проведат по атрактивните правила на KWU Senshi и KWU Full Contact, като за първи път ще видим на бойната арена и срещи по правилата KWU Open. Качествените и зрелищни битки могат да зарадват феновете на бойните спортове от първи ред. Билетите за SENSHI 15 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim.bg.

Eдин от най-добрите родни бойци Драгомир Петров отново ще вдигне публиката на крака при битката си срещу турския боец Айдин Аслан. Зрелищният двубой между двамата ще бъде трети за вечерта, като ще се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 70 кг.

28-годишният българин е четирикратен национален шампион по кикбокс, а през 2019-та печели европейска титла по муай тай на EMC. Победител е във веригата Wizard и шампион в Max Fight през същата година. На SEHNSI 14 той се открои с победа срещу Леван Гурули от Грузия.

За първи път на разгорещената арена на SENSHI Митко Илиев ще направи своя дебют, като ще премери сили и боен дух срещу нидерландеца Ейсан Саджед. Двамата ще се бият по правилата на  KWU Full Contact в категория 80 килограма, като битката им е пета за вечерта.

Илиев е на 26 години и е европейски киокушин първенец за юноши, а също така и национален кикбокс шампион. Илиев прави добра кариера в ММА, където има шест победи, а три от тях дойдоха чрез зрелищни нокаути.

Шестият двубой на SENSHI 15 ще бъде между Атанас Божилов, който е сред най-уважаваните и талантливи български бойци, и интерконтиненталния и испански Sub World шампион Фернандо Мартин от Испания. Двубоят между двамата ще се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 75 кг.

Атанас Божилов е на 36 години и е състезател на бургаския клуб "Fight Factory". Има 29 победи и само 2 загуби в професионалната си кариера. Той е световен KGP и WAKO PRO шампион и има дванайсет победи на ринга на SENSHI.

В четиринайсетата битка на арената на SENSHI 15 ще видим един от най-амбициозните бойци Теодор Христов. 22-годишният българин е участвал в първото издание на SENSHI. Христов е една от звездите на варненския клуб "Боил" и е интерконтинентален WKF шампион, като има шампионски победи и от турнирите MixFight World, Castle Gladiator и WAKO Balkan. Заема и третото място на световното и европейско WAKO първенство. На 18 февруари той ще се изправи срещу 24-годишния Мехди Айт Ел Хадж от Мароко. Двубоят им ще бъде по правилата на KWU Full Contact в кат. до 80 кг.

В предпоследната битка за първи път на арената на SENSHI публиката ще види и 10-кратния шампион по борба на България Мариян Димитров. Той е на 30 години и участието му на SENSHI 15 ще бъде дебют за него. Българският боец е сребърен медалист на Световния шампионат по бойно самбо и се класира на 5-то място на Световния шампионат по борба. Димитров е български шампион по борба, като прави серия от 10 поредни победи и печели 8 от срещите си с нокаут. Димитров е и шампион по граплинг. На SENSHI 15 ще се бие срещу бразилеца Педро Оливейра. Двубоят между тях ще се проведе по правилата на KWU Open в кат. до 85 кг.

Главната битка за вечерта ще предложи на зрелищен сблъсък. Любимецът на варненската публика Едуард Алексанян ще се изправи в титаничен сблъсък срещу италианеца Джузепе Доминико. Двубоят между двамата бойци ще се проведе по правилата KWU Full Contact в кат. до 85 кг.

"Мистър Шоу" е на 26 години и ще търси своята девета победа на ринга на SENSHI. През 2021 година той постигна най-значимия си успех, грабвайки Европейския пояс за професионалисти на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 81.4 кг. Алексанян е двукратен национален кикбокс шампион и шампион по кикбокс от турнира Savages.

Билетите за SENSHI 15 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim.bg.

Зрелищната бойна галавечер SENSHI 15 ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

15-ото издание  на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп – BMW дилър, Rolls-Royce Motor Cars Service и "Св. Св. Константин и Елена Холдинг".

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.