Катарски инвеститори пожелаха акциите на "Манчестър Юнайтед"

Те планират да направят много сериозно предложение към клуба

08.02.2023 | 13:59 Редактор: Тодор Петров
Катарски инвеститори пожелаха акциите на

Катарски инвеститори планират да направят много сериозно предложение за закупуването на "Манчестър Юнайтед", съобщи днес вестник "Дейли Мейл", цитиран от БТА.

Това не е първата компания, която проявява интерес. Гигантът INEOS на Джим Ратклиф официално влезе в надпреварването за придобиване на "Юнайтед" миналия месец, след като американските собственици на клуба заявиха през ноември, че са започнали да разглеждат опции, включително нова инвестиция или потенциална продажба.

Няма яснота дали информацията е потвърждение на новината на Bloomberg от миналия месец, че Qatar Sports Investments (QSI), който притежава "Пари Сен Жермен", обмисля или пълно придобиване, или откупуването на дял в "Манчестър Юнайтед" или "Ливърпул".

През месец април миналата година хиляди протестираха пред стадион "Олд Трафорд". Феновете запалиха факли на протеста, а също така и запяха песни с призив Глейзър да се махнат от клуба.

Нетният дълг на "Юнайтед" е друга ябълка на раздора в управлението, тъй като е нараснал на 515 милиона паунда към септември 2022 г.

Снимка: БГНЕС