Американските собственици на "Ливърпул" вече не искат да продават клуба?

Интересуват се само от частична продажба на акции

07.02.2023 | 12:40 Редактор: Михаела Димитрова
Американските собственици на

Въпреки че преди края на 2022 г. беше обявено, че настоящите собственици на английския гранд "Ливърпул" "Фенуей Спортс Груп" проявяват интерес към продажбата на гиганта от "Анфийлд", американците размислиха и вече не се интересуват от това. FSG е собственик на "Ливърпул" от 2010 г. и вече се интересуват само от частична продажба на акции, като една от опциите е настоящият миноритарен акционер "Red Bird Capital Partners" да увеличи процента от сегашните си 11 процента.

Както "Мирър", цитиран от gol.bg, съобщи, те се интересуват от увеличаване на дела си в "Red Bird", което би донесло на FSG един милиард евро печалба, като се смята, че трябва да достигнат около една трета от структурата на собствеността.

"Червената птица" купи италианския "Милан", има сериозен акционерен дял и във френския "Тулуза". От FSG пък размислиха за пълна продажба след съобщението, че до април или май тази година "Манчестър Юнайтед" ще бъде продаден от семейство Глейзър и американците на "Анфийлд" смятат, че тази продажба на техния най-голям конкурент ще повиши допълнително цената на клуба им.

Инвеститори от Катар също имаха сериозен интерес към закупуването на клуба, но това срещна бурни реакции сред феновете.

Снимка: БГНЕС