Кметът на Пловдив попари феновете на "Ботев": Няма пари за довършване на стадиона

За нас е по-добре да бъдат финансирани от държавата, заяви Здравко Димитров

06.02.2023 | 12:11 Редактор: Тодор Петров
Кметът на Пловдив попари феновете на

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион "Христо Ботев" с 22,5 млн. лева.

"Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Дадохме ги за добро – и за едните, и за другите. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е", заяви Димитров.

"Община Пловдив не може да издържи финансово с тези корекции. Опитах и направих всичко възможно. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Пълна прозрачност за строителството на стадионите. Ако има нарушения – виновните да си понесат отговорността", каза още кметът, цитиран от "Фокус".

Здравко Димитров добави, че днес има среща феновете на "Ботев" и "Локомотив". 

"Това са нови обстоятелства. Ще търсим заедно пари. Ще предложим и на новото правителство. За нас е по-добре да бъдат финансирани от държавата. Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион "Христо Ботев". Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението", обясни кметът.

Снимка: БГНЕС