ЦСКА надигра "Пирин" (Благоевград) в последната си контрола

Точни за армейците бяха Брадли де Нойер и Дюкенс Назон

05.02.2023 | 15:48 Редактор: Ирена Бакърджиева

ЦСКА победи "Пирин" (Благоевград) с 2:1 в последна контрола преди старта на пролетния дял от шампионата, която се игра на стадион "Българска армия". Точни за армейците бяха Брадли де Нойер (35') и Дюкенс Назон (65'). Непосредствено преди първия съдийски сигнал се проведе и официалното представяне на отбора втората част от сезон 2022/2023 година.

През първото полувреме червените бяха по-добрият отбор на терена и още в седмата минута Брадли де Нойер се включи в атаката и центрира в наказателното поле, а топката достигна до Жираир Шагоян, който майсторски намери Маурисио Гарсес. Бразилският стрелец, който през този полусезон ще носи номер 10 на гърба си, обаче не успя да се разпише от няколко метра, останал сам срещу противниковия вратар.

В 20-ата минута Юрген Матай засече с глава центриране от корнер, но топката прелетя на сантиметри от целта. Пред капитана на ЦСКА се откри нов шанс девет минути по-късно, когато отново бе намерен с центриране в наказателното поле. Нидерландецът се опита да стреля с глава от трудна позиция, но ударът му не бе достатъчно добър, за да се стигне до гол.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg