Мъри Стоилов коментира лиценза на "Левски" и неустойките, поискани от руснаците

"Все още ни трябва още малко може би увереност и по-голямо самочувствие", каза треньорът на "сините"

01.02.2023 | 17:03 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че е доволен от проведения подготвителен лагер в Дубай при пристигането на "сините" в България.

"Общо взето сме доволни изцяло от лагера - от условията и начина, по който бяхме посрещнати. Футболистите са стараха много. Това, което имахме като идеи горе-долу, мисля, че сме го свършили. Сега най-важното е да се настроим на българска вълна и по най-добрия начин да стартираме в шампионата. Защото на работата, която свършихме, можем да поставим каквато искаме оценка, но това трябва да се покаже на терена по най-добрия начин", коментира Стоилов на летище София.

"Контузията на Жереми Петрис ни остави с един човек по-малко иначе при другите, където имахме някакви пропуски, на тренировките успяхме да наваксаме. Нямаме причина, по която да сме недоволни. Мисля, че напредваме в някои компоненти - най-вече при контрола на топката и увереността в завършващата фаза. Все още ни трябва още малко може би увереност и по-голямо самочувствие пред гола, а и трябва да бъдем малко по-безупречни във фаза защита, защото имаше мачове, в които твърде лесно допуснахме голове. Имаме още доста къде да работим и да надграждаме, но пак казва, че е важен начинът, по който ще стартираме. Особено в началото ще бъде важно желанието, характерът и амбицията на футболистите", допълни той.

На въпрос за смяната на някои от съперниците в контролите, Стоилов заяви: "Малко падна класата на съперниците, това беше единственият проблем, други нямаше."

Колкото до това, че "Спартак" (Москва) ще иска неустойка за пропадналата контролна среща, Станимир Стоилов отговори: "Естествено, че това ни притеснява, но и ние имаме да искаме неустойки, така че ще видим. Взе се това решение и ще го решим по най-добрия начин за клуба."

Той бе категоричен, че условията в Дубай са били отлични и пак би предпочел това място за провеждане на тренировъчни лагери.

"Ако зависи от мен, няма значение кой е треньор, няма да променяме тази дестинация за бъдещи лагери. Цените общо взето, които се дават във футбола, даже в Анталия, са горе-долу едни и същи, а условията за работа са два пъти по-добри. Да, "Левски" тънеше в лукс за работа - имахме отлично време, отлични терени и храна. Хотели има и в Турция, но като условия смятам, че това е място, където всеки отбор ще се чувства добре", каза още Стоилов.

"Въобще не сме гледали подготовката на българските отбори. Имаме си достатъчно наши неща като проблеми чисто игрови. Има време до първите мачове и ще се опитаме да следим нашите следващи противници. По-важно е как ще се представим ние. "Левски" е водещ отбор и трябва да оправим нашите грижи и проблеми", коментира Станимир Стоилов.

"Ние си имаме бюджет, който стриктно спазване. Даже след излизането на Георги Миланов имаме малко отворена опция, но на този етап други мечти нямаме, а всички да са здрави и да продължим да работим. Ако оттук нататък "Левски" има възможност да надгражда с по-добър бюджет, трябва да добавя повече класа. Това е максималното, което можем да направим на този етап, с този бюджет. Ако имаме по-добър бюджет, трябва да търсим играчи, които наистина да правят разликата в българското първенство. Както виждате нашите конкуренти, най-силните отбори в българското първенство си позволяват всякакви трансфери, а ние все още трябва да мислим за спасението на клуба. Ние се доведохме през годините до тук и сега трябва да изтърпим всичката мъка, за да тръгнем напред. Трансфери силно казано, че сме направили. Българските играчи, които привлякохме, са според нашите възможности. Мисля, че взехме най-добрите опции, но в крайна сметка всичко е въпрос на терена как ще се представят. Може би на някой ще му трябва време да влезе в нашия стил, но всички се стараят много. По-важен ще бъде характерът в първите месец и половина", обясни още Стоилов.

Попитан дали има спокойствие за близкото бъдеще на "Левски", специалистът заяви: "Не мога да кажа нищо за лиценза, защото не съм запознат точно с документите. Факт е, че на този етап какво виждате успяваме да плащаме заплати на играчите и на служители в клуба редовно."

Снимка: Lap.bg.