Меси: Постигнах всичко с националния отбор и на индивидуално ниво

"Бих искал Диего да ми връчи купата или да види Аржентина като световен шампион", отбеляза футболната звезда

31.01.2023 | 13:02 Редактор: Ирена Бакърджиева
Меси: Постигнах всичко с националния отбор и на индивидуално ниво

Звездата на "Пари Сен Жермен" и аржентинския национален отбор Лионел Меси заяви в интервю пред журналиста Анди Куснецоф, че би искал Диего Марадона да можеше да му връчи купата на световен шампион по футбол.

"Бих искал Диего да ми връчи купата или поне да види всичко това, да види Аржентина като световен шампион. Знам как обичаше националния отбор на нашата страна и това е всичко, което той искаше. Мисля, че от небето – както много хора, които ме обичат, ми дадоха сила", заяви носителят на седем отличия "Златна топка".

Бълхата стана световен шампион при участието си на пети Мондиал.

"Дори аз да трябваше да избирам момента, щеше да е този. Това е краят на кариерата ми, затварям един цял цикъл от живота си. Постигнах всичко с националния отбор, както винаги съм мечтал. Постигнах всичко в кариерата си, индивидуално. Беше перфектният начин да кажа край на кариерата си. И стана уникално! Когато започнах с футбола, никога не съм си представял, че всичко това ще се случи. И достигането ми на този момент беше най-доброто, което мога да си пожелая. Нямам право да се оплаквам и не мога да искам повече. Спечелихме Копа Америка, сега и Световното първенство. Не остана друго", категоричен е Меси. 

Лионел Меси действително имаше запомнящи се моменти в Катар, но и някои, с които не се гордее. Например прекалено бурната радост на четвъртфинала пред селекционера на Нидерландия Луис ван Гал, която по-късно сам нарече "неуважителна", както и интервю след края на мача, когато нарече Вут Вегхорст "глупак".

Меси допълва, че не се гордее с тези си изпълнения: "Знам какво казах на Ван Гаал, но емоцията от радостта ми дойде внезапно. Беше просто под влияние на момента. Не харесвам това, което направих. Не ми харесва и какво стана после. Но това са моменти на голяма нервност и всичко се случва много бързо. Затова понякога реагирам така", завърши Меси, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС